Twinkle | Digital Commerce

Catawiki lanceert Nu Kopen-knop

2024-06-27
1000561
  • [nieuws]
  • 1:14

Veilingwebsite Catawiki introduceert nieuwe functies voor kopers, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs.

‘Nu Kopen' is de afgelopen maanden getest. Volgens een bericht van de veilingwebsite zijn er inmiddels al meer dan 10.000 objecten verkocht ter waarde van bijna vijf miljoen euro. De functie verkort de gemiddelde verkooptijd met vijftig procent. Volgens de site werd er een Rolex Explorer in minder dan een minuut verkocht.

Vaste prijs

Bij het aanmelden van een object kunnen verkopers de functie aanzetten, waarbij ze een vaste prijs instellen waartegen het object kan worden gekocht voor het einde van de veiling. De 'Nu Kopen’-knop staat onder de biedingen en verdwijnt 24 uur voor het einde van de veiling waardoor kopers weer mee kunnen doen met bieden.

Andere updates

Daarnaast heeft de veilingsite andere updates doorgevoerd, waardoor het onder andere makkelijker is om objecten te vinden tussen de vele objecten die elke week op Catawiki aangeboden worden. Ook worden gecureerde collecties geïntroduceerd met een inspirerende selectie van objecten, evenals verbeterde manieren voor gebruikers om hun favoriete objecten, veilingen en verkopers te volgen.

Marktplaats

Opvallend is dat Marktplaats een zelfde soort knop twee maanden eerder gelanceerd heeft, waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om een product direct voor een vaste vraagprijs aan te schaffen. Volgens Marktplaats is deze knop ideaal voor verkopers die een vaste prijs in gedachten hebben en geen tijd willen verliezen aan onderhandelingen.