Veilingwebsite Catawiki wil kijken of er buiten het veilingsysteem andere opties zijn om een deal tot stand te brengen. Vanwege de internationale ambitie van het Nederlandse bedrijf wordt er geëxperimenteerd met andere manieren.
Zo onthult CEO Ravi Vora in een interview in Quote. ‘In Nederland verkopen we voor meer dan honderd miljoen euro aan objecten,’ geeft Vora aan, ‘en in Frankrijk zelfs al meer. Er is dus geen enkele reden waarom we van de huidige vijftig miljoen euro in Duitsland niet vierhonderd miljoen euro kunnen maken.’ En daar zit wel de uitdaging bij een veilingsite. ‘Als je wilt opschalen,’ aldus Vora, ‘zit de bottleneck veel eerder in het feit dat we veilen, waarbij 30% tot 40% van alle biedingen in het laatste uur wordt gedaan. Want wanneer sluit je de veiling als je belangstellenden hebt in zowel Europa als Azië?’ In het interview wil de topman verder niet uitweiden over het experiment.
In een interview in Twinkle eind vorig jaar werd er door CCO Frederik de Beer al gehint op deze internationale ambitie. ‘Als we dezelfde penetratie die we in Nederland hebben weten te bewerkstelligen in Frankrijk, Italië en Duitsland, dan gaan we al keer vier. Dat heeft nu onze focus. Daarna gaan we naar Spanje en het Verenigd Koninkrijk, waarschijnlijk. En wanneer we Europa onder controle hebben, dan volgen Zuidoost Azië en de Verenigde Staten.’
catawiki moet eerst zorgen dat ze hun huidige systeem op orde hebben, de ceo wil duidelijk de aandacht van alles wat verkeerd gaat afleiden
Catawiki is een van de grootste online helers van de wereld op allerlei zaken zoals kunst, antiek juwelen
Ze helpen mee aan het witwassen van al deze transacties.
Er wordt veel belasting ontdoken omdat men spullen laat verkopen onder de margeregeling Terwijl er gewoon btw over moet worden betaald.
Ravi wordt wakker.