Twinkle | Digital Commerce

Zooplus stelt financiële verwachtingen bij

2020-05-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

Door de succesvolle eerste maanden van dit jaar, verhoogt de directie van Zooplus de omzet- en winstprognose voor het lopende boekjaar.

Online dierenwinkel Zooplus wordt optimistischer voor de resultaten van de rest van het jaar door de coronapandemie. Reden hiervoor is de aanhoudende sterke vraag van consumenten naar huisdierbenodigdheden. De directie van het bedrijf stelt de verwachtingen bij voor 2020 en verhoogt de omzet- en winstprognose voor het lopende boekjaar. Waar Zooplus eerder inzette op een omzetplus van 180 miljoen euro, is dat nu verhoogd tot 225 miljoen euro.

In een persbericht schrijft de online dierenwinkel dat de coronacrisis meer klanten heeft opgeleverd. Dr. Cornelius Patt, ceo van Zooplus: ‘Vanwege de onzekerheid rondom de verdere verspreiding van het coronavirus en de bijbehorende effecten, begonnen we het jaar 2020 met slechts voorzichtig optimisme. Het is nu echter duidelijk geworden dat dierbenodigdheden tot een van de meest online gezochte productgroepen behoren.’