Twinkle | Digital Commerce

Zalando voorspelt flinke groei in 2020

2020-05-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Online kledingretailer Zalando verwacht in 2020 een mogelijke groei te noteren van wel 20 procent. Die voorspelling maakt het bedrijf ondanks dat het in het eerste kwartaal een operationeel verlies leed van 98,6 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van 2020 steeg de omzet van etailer Zalando met 10,6 procent tot 1,5 miljard. Doordat veel fysieke winkels zijn gesloten door het coronavirus, wijken steeds meer mensen uit naar webshops. Zalando verwacht dan ook over heel 2020 een groei te kunnen neerzetten van 20 procent.

Operationeel verlies

De EBIT kwam voor het bedrijf op minus 98,6 miljoen euro uit. Dat heeft volgens de webshop te maken met een lagere vraag van klanten in maart door de lockdown-maatregelen en een uitzonderlijke voorraadafschrijving van 40 miljoen euro als gevolg van herziene verkoopverwachtingen. In april begon de vraag van klanten te herstellen.

Uitdagingen

‘Als bedrijf vonden we in maart snel antwoord op de uitdagingen. We zien nu een significant positievere ontwikkeling in de eerste weken van het tweede kwartaal,’ zegt CFO David Schröder in een persbericht. ‘Deze recente ontwikkelingen zijn het bewijs van de veerkracht van ons bedrijfsmodel en de wendbaarheid van ons team. Het geeft ons vertrouwen voor het gehele jaar.’