Twinkle | Digital Commerce

Nieuw modeplatform: StyleSearch.com

2020-05-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:32

Het nieuwe modeplatform StyleSearch opent vandaag de virtuele deuren. De zoekmachine voor fashion wil het makkelijker maken om kleding en vergelijkbare artikelen in meerdere winkels te vinden waarbij de persoonlijke smaak van een gebruiker in acht wordt genomen.

Er is een nieuw online platform voor de modebranche gelanceerd onder de naam StyleSearch. Het platform wil het voor klanten makkelijker maken om kleding en vergelijkbare artikelen in meerdere winkels te vinden door gebruik te maken van Image Recognition technologie. Via de online tool moeten de voordelen van fysiek instore winkelen naar de huiskamer gebracht worden. ‘Het kost ontzettend veel tijd om door irrelevante zoekopdrachten te gaan voordat je een product vindt dat bij jou past,’ aldus het bedrijf in een persbericht.

Stijladvies

Tijdens de coronacrisis zijn veel fysieke winkels gesloten, waardoor winkelpersoneel geen stijladvies kan geven en relevante items kan tonen aan de consument. Het nieuwe modeplatform bedacht daar een oplossing voor met de StyleCreator. Daarmee kan StyleSearch op basis van de persoonlijke smaak van de gebruiker direct outfits creëren in combinatie met de brandlook van de retailer en het merk.

Algoritmes

Voor gebruikers is het mogelijk om producten te zoeken, vergelijkbare items te vinden en producten te liken en disliken. Daarnaast kan men outfits laten creëren met een gekozen kledingstuk. Er wordt gebruik gemaakt van Artificial Intelligence om zo de smaak en voorkeuren van de gebruiker in acht te nemen. Daarnaast trainde StyleSearch twee jaar lang algoritmes op het identificeren van de laatste modetrends op social media. Daarbij werd gebruik gemaakt van posts van modellen, influencers en stylisten.

Er zijn al verschillende winkels en merken bij StyleSearch aangesloten, onder andere Asos, G-Star, Nike, About You en de Bijenkorf. Het bedrijf werd in 2017 opgericht in Amsterdam en is de afgelopen jaren bezig geweest om de functies binnen het platform te ontwikkelen en testen.