Twinkle | Digital Commerce

Zalando voert duurzaamheidsstrategie op

2020-05-28
1000665
  • [nieuws]
  • 0:52

Zalando is een samenwerking aangegaan met de Sustainable Apparel Coalition (SAC) en Higg Co om een wereldwijde duurzaamheidsstandaard in de mode-industrie te versnellen.

De online modegigant is de eerste retailer die SAC’s nieuwe duurzaamheidsbeoordeling verplicht stelt voor merken die op het platform verkopen, zo leest een persbericht. Zalando gaat duurzaamheidsgegevens van zijn partnermerken verzamelen ‘om te begrijpen waar de uitdagingen van de industrie liggen.’ Gegevens die uit de Higg Brand & Retail Module (Higg BRM) komen, helpt Zalando om trends te identificeren en te onderzoeken hoe oplossingen kunnen worden ontwikkeld.

‘We willen de lat hoger leggen, als eerste handelen en onze partners op weg zetten om de belangrijkste issues van vandaag aan te pakken zoals klimaatverandering, gebruik van grondstoffen en werknemersrechten,’ vertelt Kate Heiny, directeur duurzaamheid bij Zalando. ‘De Higg BRM zal ons helpen bij het bereiken van ons doel om continu onze ethische standaarden te verbeteren en tegen 2023 werken we alleen nog maar met partners die aan deze standaarden voldoen.’