Twinkle | Digital Commerce

Walmart introduceert extra snelle leverdienst

2020-05-01
1000562
  • 1:01

De Amerikaanse supermarkt Walmart heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd voor het bezorgen van boodschappen.

Met ‘Express Delivery’ krijgen consumenten hun bestelling binnen twee uur thuisbezorgd. Naast boodschappen gaat het ook om een selectie dagelijkse benodigdheden, speelgoed en elektronica. In totaal gaat het om een assortiment van meer dan 160.000 artikelen.

Consumenten betalen volgens The Verge voor de supersnelle levering 10 dollar bovenop de huidige bezorgkosten, behalve als zij lid zijn van bezorgabonnement Delivery Unlimited. Dan hoeven ze alleen de 10 dollar te betalen.

Walmart testte vorige maand al met Express Delivery in honderd winkels. De komende tijd wordt dit fors uitgebreid. De komende dagen wordt de dienst beschikbaar in zo’n duizend winkels. Aan het einde van de maand moet dit zijn uitgebreid naar tweeduizend winkels.

Het bedrijf laat weten al langer van plan te zijn om de Express-levering uit te rollen, maar dat de coronacrisis dit heeft versneld. ‘We weten dat zodra we hier uitkomen, klanten het drukker dan ooit zullen hebben, en soms hebben ze dan met spoed voorraad nodig’, stelt Janey Whiteside, chief customer officer bij Walmar. ‘COVID-19 heeft ons ertoe gezet om Express Delivery nog sneller te lanceren, zodat we er zijn voor onze klanten, nu en in de toekomst.’