Twinkle | Digital Commerce

Grandado.com op vingers getikt door de ACM

2020-05-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft elektronicawebsite Grandado.com aangesproken op onjuiste informatievoorziening op zijn website. Consumenten klaagden dat hun bestelling veel te laat geleverd werd.

Elektronicawebshop Grandado.com is op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De levertijd van producten op bleek in de praktijk veel langer dan op de website werd beloofd. Grandado.com verkoopt elektronica en andere producten rechtstreeks vanuit China, waardoor het langer kan duren voordat het product bij de consument in huis is, zo schrijft de ACM op zijn website.

Op de website stond vermeld dat de gemiddelde levertijd 10-14 werkdagen bedroeg. De ACM stelde vast dat de gemiddelde levertijd in de praktijk veel langer was. Grandado.com heeft zijn informatie hierover inmiddels aangepast en vermeldt nu dat leveringen maximaal 25-30 werkdagen (5-6 weken) duren.

Grandado.com heeft daarnaast ook de klantenservice en informatie over het retourbeleid verbeterd. Omdat de levertijden in verband met de coronacrisis nog verder zijn opgelopen, informeert het bedrijf de consumenten daar nu ook over.