Twinkle | Digital Commerce

Amazon neemt nog eens 75.000 mensen aan

2020-04-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Om de grote coronadrukte bij te benen, neemt Amazon zo’n 75.000 medewerkers aan in de Verenigde Staten. Het online warenhuis nam vorige maand al 100.000 extra medewerkers aan.

Online reus Amazon wil zo’n 75.000 extra medewerkers aannemen voor distributie en bezorging. Dat doen ze om de grote coronadrukte in de Verenigde Staten bij te benen. In maart werden er al 100.000 vacatures ingevuld. In de VS zijn miljoenen mensen door de coronacrisis hun baan kwijtgeraakt. ‘We verwelkomen iedereen zonder baan om bij ons te komen werken totdat hun vorige werkgever ze weer kan aannemen,’ schrijft het bedrijf in een blogpost.

500 miljoen dollar

Amazon blijft ook investeren in loonsverhogingen en verwachtte eerder zo’n 350 miljoen dollar uit te geven om de lonen te verhogen. Het bedrijf verwacht nu dat dit richting de 500 dollar zal gaan. In maart werd al bekend dat Amerikaanse medewerkers 2 dollar per uur extra krijgen. In het Verenigd Koninkrijk krijgen werknemers 2 pond per uur erbij en in de EU-landen 2 euro.

Beperkingen

Het is zo druk bij het online warenhuis dat Amazon beperkingen heeft ingesteld voor online shoppen. Nieuwe klanten komen bijvoorbeeld op een wachtlijst terecht. Daarnaast sluiten sommige Whole Foods-supermarkten hun deuren eerder zodat medewerkers zich kunnen richten op online bestellingen.