Twinkle | Digital Commerce

VanMoof begint abonnementsdienst voor particulieren

2020-02-19
999562
  • 0:52

Fietsenmerk VanMoof lanceert een abonnementsdienst voor particulieren. Eerder konden zakelijke klanten al een fiets leasen, maar het merk komt nu ook particulieren tegemoet.

Zij kunnen voor 79 euro per maand (bij een abonnementsduur van 36 maanden) de VanMoof Electrified S2 of X2 huren. Fietsen die normaal gesproken voor ruim drieduizend euro worden verkocht. Voor dat maandbedrag krijgen consumenten, naast de fiets, ook onderhoud, verzekering en anti-diefstal service. Het abonnement kan worden afgesloten voor 12, 24 of 36 maanden, volgens VanMoof is dat uniek. Voor een abonnementsduur van 24 en 12 maanden is het maandbedrag respectievelijk 89 en 99 euro.

Ceo Taco Carlier laat weten met de nieuwe dienst de drempel voor consumenten om op een VanMoof te kunnen fietsen te willen verlagen.

Begin dit jaar begon VanMoof dus ook met het aanbieden van een leaseplan. Daarmee speelde het merk in op veranderende regels die het voor werknemers een stuk aantrekkelijker maken om een fiets te leasen. Ook andere fietsaanbieders kwamen daarmee.