Twinkle | Digital Commerce

Webshop Tom Kabinet stopt ermee

2020-02-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Webwinkel in tweedehands e-books Tom Kabinet heeft besloten de stekker uit het platform te trekken. Aanleiding daarvoor is een recente uitspraak van het Europese Hof.

Eind vorig jaar bepaalde het Europese Hof dat de verkoop van de tweedehands e-books in strijd is met het auteursrecht. Dat maakte het voortbestaan van Tom Kabinet, dat tweedehands e-books verkoopt, een lastig verhaal.

Nu meldt de shop dat het inderdaad heeft besloten naar aanleiding van die uitspraak de stekker uit het platform te halen. ‘Het verhaal van Tom Kabinet eindigt hier’, valt te lezen op de site. ‘De recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie gaf ons te weinig ruimte om ons huidige pad te volgen.'

Arrest

Tom Kabinet kon zich voor de uitspraak van het Hof steeds beroepen op een oud arrest. Daarin stond dat gedownloade software doorverkocht mag worden. En als dat mag, dan geldt dat ook voor e-books, muziek en films, was de gedachte. Maar het Hof besloot anders, waardoor et voorbestaan van Tom Kabinet op losse schroeven kwam te staan.