Twinkle | Digital Commerce

Retourenpiek na feestmaand

2020-01-02
1000562
  • 0:52

Op de tweede dag van het nieuwe jaar wordt een piek verwacht in het aantal teruggestuurde pakketten. Alle cadeaus zijn immers gegeven, beoordeeld en al dan niet goedgekeurd.

De Britse pakketbezorger The Royal Mail verwacht daarom vandaag 72 procent meer retourzendingen dan op een ‘normale’ dag in de drukke maand december. Dat schrijft Retail Week, die vandaag omdoop tot ‘Takeback Thursday’. Volgens de pakketdienst is 2 januari de dag dat de meeste Britse consumenten hun ongewenste cadeaus terugsturen.

Maar niet alleen in Groot-Brittannië verwachten ze vandaag een stijging van het aantal retouren. Ook in Amerika is het aanzienlijk drukker, stelt vervoerder UPS. Die vervoerder verwacht een toename van 26 procent in vergelijking met 2 januari 2019. Naar verwachting ziet UPS vandaag bijna 2 miljoen retourpakketten voorbijkomen.

Twinkle heeft PostNL gevraagd of de retourenpiek ook in Nederland van toepassing is. De post- en pakketdienst laat weten geen uitspraken te doen over retouren, onder meer omdat het retourproces per webshop verschilt.