Twinkle | Digital Commerce

Derde meer online omzet voor Plus

2020-01-02
1000561
  • [nieuws]
  • 1:04

Supermarkt Plus zag zijn omzet uit online activiteiten vorig jaar met 33 procent toenemen. De totale omzet van de keten komt uit op 2,6 miljard euro.

Dat is een toename van 5,4 procent. Daarmee groeit de supermarkt naar eigen zeggen voor het zesde jaar op rij harder dan de markt. Algemeen directeur Duncan Hoy spreekt dan ook van een waardevol jaar.

Op welk bedrag de online omzet van Plus in 2019 precies uitkwam, is niet duidelijk. Maar op basis van de opgegeven online omzet over 2018 van 53 miljoen euro in de Twinkle100, zou de omzet uit dat kanaal in 2019 rond de 70 miljoen euro moeten zijn. Plus staat dit jaar op de 38e plek in de Twinkle100. Vorig jaar steeg de online omzet nog met 40 procent.

Nieuw jaar, vernieuwde app

Maar onlangs de daling in procentuele groei blijft de webshop een hard groeiend kanaal voor Plus. Het bedrijf blijft ook in dat kanaal investeren. Onlangs werd de applicatie nog vernieuwd. Daaraan werden ook nieuwe toepassingen toegevoegd. Zo is het dashboard van de app vernieuwd, waardoor consumenten direct vanuit de dashboard naar producten kunnen zoeken. Ook is het nu mogelijk om uiterlijk een halve dag voor levering de bestelling nog aan te passen.