Twinkle | Digital Commerce

Charlie Temple nu ook actief in België en Oostenrijk

2020-01-20
1259708
  • [nieuws]
  • 1:07

Online brillenverkoper Charlie Temple is nu ook beschikbaar voor consumenten uit Belgie en Oostenrijk. Eerder toog de brillenshop al naar Duitsland.

Sinds de overname van Charlie Temple door optiekspeler GrandVision, nu ongeveer een jaar geleden, breidde de online speler dus al uit naar drie markten in Europa. Daarvoor was Charlie Temple alleen in Nederland actief. Volgens e-commerce directeur Jan Cortenbach is verder uitbreiding ‘slechts een kwestie van tijd.’ Naast Charlie Temple horen ook bekende ketens als Pearle en Eyewish bij GrandVision.

Als Belgische klanten voor negen uur ’s avonds hun bestelling plaatsen, krijgen ze hun order twee dagen later in huis. Dat is wat langer dan voor Nederlandse consumenten, die van next day delivery gebruik kunnen maken. Het uitbreiden naar België en Oostenrijk is een logische stap voor Charlie Temple. Omdat het bedrijf voor die landen niet speciaal de webshop hoeft te vertalen.

Charlie Temple staat bekend om zijn goedkope monturen. Cco Kashifa Suddle liet vorig jaar nog tijdens de NIMA Marketing Day weten dat het bedrijf dat kan doen doordat het niet over winkels beschikt. ‘We hoeven de klant niet méér te vragen (…). We koppelen lage prijzen aan de beste service en aan kwaliteit; onze monturen zijn van handgemaakt en gepolijst hoogwaardig acetaat.’

Lees ook: 'Die overname geeft heel veel energie' (Twinkle 2 2019)