Twinkle | Digital Commerce

Kaufland’s marktplaats naar Polen en Oostenrijk

2024-04-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

De internationale marktplaats van supermarktketen Kaufland breidt verder uit. Deze zomer gaat de marktplaats naar Polen en Oostenrijk.

De supermarkt zet al enkele jaren in op geografische uitbreiding van het platform. Voorheen was die marktplaats alleen in thuismarkt Duitsland beschikbaar, vorig jaar breidde deze voor het eerst uit, naar Tsjechië en Slowakije. Binnenkort komen daar dus Polen en Oostenrijk bij.

‘Met Polen en Oostenrijk breiden we onze aanwezigheid in Europa verder uit en bieden we verkopers de mogelijkheid nieuwe markten te betreden en miljoenen klanten te bereiken’, stelt Gerald Schönbucher, ceo van Kaufland e-commerce. ‘Kaufland Global Marketplace biedt internationale en lokale verkopers een nog betere infrastructuur om hun producten snel en eenvoudig online te verkopen in meerdere landen tegelijk. In Duitsland, Tsjechië en Slowakije behoren wij tot de grootste marktplaatsen van het land. Hetzelfde willen we nu bereiken in Polen en Oostenrijk.’

'Een van de grootsten in Duitsland'

Kaufland is in Polen al ruime tijd fysiek actief met 245 filialen. Oostenrijk is de eerste markt waar de marktplaats van Kaufland uitbreidt waar het nog geen fysieke aanwezigheid heeft. In Duitsland is de marktplaats naar eigen zeggen een van de grootsten van zijn soort, met maandelijks 32 miljoen online bezoekers. Ook in Tsjechië en Slowakije zou de marktplaats al tot de grote jongens behoren.

De supermarkt kondigt ook een fulfilmentdienst voor derden verkopers op de marktplaats aan. Kaufland gaat orders voor verkopers verzamelen, verpakken en verzenden.