Twinkle | Digital Commerce

Bose sluit winkels door toenemende online verkoop

2020-01-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Verkoper van audioapparatuur Bose heeft besloten om alle fysieke vestigingen in Europa de Verenigde Staten, Australië en Japan te sluiten.

De reden van de sluiting is volgens het bedrijf de groei van het eigen online kanaal. De verkopen via het web gaan blijkbaar dermate goed, dat de winkels niet meer nodig zijn. In totaal gaat het om 119 winkels. Hierdoor komen wel honderden werknemers op straat te staan.

Aan The Verge geeft vice president global sales Colette Burke tekst en uitleg. ‘Oorspronkelijk gaven onze winkels klanten te mogelijkheid om systemen met meerdere componenten, cd’s en dvd’s te ervaren, testen en in contact te komen met ons. Destijds was dat een radicaal idee, maar we concentreerden ons op wat onze klanten nodig hadden. En dat doen we nu weer.’

Verkoop via derden

Overigens betekent deze stap niet dat in de betreffende gebieden klanten helemaal geen Bose producten meer kunnen vinden in de winkelschappen. De producten worden namelijk ook verkocht via andere retailers. In Nederland doet bijvoorbeeld MediaMarkt dat.

De winkels van Bose in China, India en Zuid-Korea blijven nog wel open. In die landen is de verschuiving naar online minder dan in de gebieden waar Bose de winkels sluit.