Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express blijft op overnamepad

2019-12-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Kamera Express neemt wederom twee spelers op foto- en videogebied over. De nummer 12 van de Twinkle100 heeft zich versterkt met Budgetcam en Profotonet.

Met de overnames wil het bedrijf zijn services meer gaan uitbreiden. Budgetcam is volgens de foto- en videospecialist marktleider in het verhuren van foto- en videoverhuur in Nederland. Budgetcam is overgenomen om de verhuurdienst op het platform te versterken.

De overname van Profotonet is volgens Kamera Express om meer hoogwaardige prints te kunnen aanbieden. Profotonet heeft volgens Kamera Express namelijk een sterke positie als producent van hoogwaardige prints. ‘Middels de toevoeging van Budgetcam en Profotonet kunnen we de dienstverlening richting onze consumenten en daarmee onze positie als dé specialist in foto en video van Europa verder versterken’, verklaart ceo Ben Cornelisse van Kamera Express.

Van retailer naar breed platform

Met de overname van deze twee partijen richt Kamera Express zich steeds meer op een verbreding van zijn diensten. Volgens de Twinkle100-speler is dat onderdeel van een transitie van retailer naar een breed consumentenplatform. Eerdere overnames waren meer gericht om het productaanbod en de fysieke aanwezigheid uit te kunnen breiden. Zo kocht Kamera Express vorig jaar Foto Konijnenberg en Verschoore Camera & Photo Service.

Het is niet bekend hoeveel Kamera Express voor Budgetcam en Profotnet heeft neergelegd.

Lees ook: ‘De omnichannel 2.0-strategie van Kamera Express’ (Twinkle 3 2019)