Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express neemt weer branchegenoot over

2019-02-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Kamera Express neemt per 1 maart Verschoore Camera & Photo Service over. Verschoore is actief in het Zuidwesten van Nederland en beschikt, naast een webshop, over acht fysieke filialen.

De Verschoore-winkel in het Zeeuwse Goes wordt omgebouwd tot een filiaal van Kamera Express. Daarmee komt het totaal aantal filialen in Nederland van Kamera Express op achttien. In België heeft het bedrijf drie winkels en in Duitsland één.

Vijf van de acht Verschoore-filialen gaan na de overname verder onder de naam Sprintphoto. Personeel van Verschoore verhuist mee naar de nummer 14 van de Twinkle100.

'Dezelfde passie'

Afgelopen jaar nam Kamera Express ook al Foto Konijnenberg en het Rotterdamse FOKA over. Ceo Ben Cornelisse noemt de overname van Verschoore in een reactie geen verrassing. ‘We delen dezelfde passie: klanten in de fysieke winkels voorzien van persoonlijk advies, waarbij online en offline met elkaar verweven zijn.’

Kamera Express ontving vorig jaar nog groeigeld van investeerder Vendis Capital. Hiermee wilde de foto- en videospecialist verder zijn groeipotentieel benutten. in gesprek met Twinkle vertelde ceo Ben Cornelisse destijds: 'De kwaliteiten van Vendis Capital, onder andere hun ervaring met internationale expansie en toonaangevende retailformules, zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Kamera Express.'

In het maartnummer van Twinkle lees je een uitgebreid interview met ceo Ben Cornelisse van Kamera Express.

Lees ook: 'Kamera Express neemt Foto Konijnenberg over' (26 september 2018)