Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express neemt Foto Konijnenberg over

2019-03-27
1000562
  • 1:23

Foto- en videospecialist Kamera Express bundelt de krachten met branchegenoot Foto Konijnenberg. Kamera Express neemt de drie vestigingen en de online kanalen van het bedrijf over.

Door de overname telt Kamera Express straks 21 winkels. Of de overgenomen winkels van Foto Konijnenberg omgebouwd worden tot winkels van Kamera Express of hun eigen naam behouden, is nog niet bekend. Ook over de invulling van de webwinkel van het overgenomen bedrijf, durft Kamera Express nog geen uitspraken te doen. ‘Dat gaan we nu de komende periode onderzoeken hoe we dat gaan aanpakken’, stelt directeur marketing Jeroen Klein in gesprek met Twinkle.

Europese groei

De overname van Foto Konijnenberg past in de groeistrategie Kamera Express: snel uitbreiden binnen Europa. ‘Wij zijn al redelijk sterk met winkels, met een aantal shops in Nederland. En met de overname hebben we straks drie winkels in België’, vervolgt Klein. ‘Foto Konijnenberg is al in een aantal Europese landen actief en hierdoor kunnen we nu met de groep verder binnen Europa uitbreiden.’

Foto Konijnenberg heeft een webwinkel in tien Europese landen. In het buitenland is het bedrijf actief onder de naam Photospecialist. Harold Konijnenberg, directeur van het gelijknamige bedrijf, treedt door de overname toe tot de directie van de nummer 14 van de nieuwe Twinkle100. Over een overnamebedrag doen beiden partijen geen uitspraken. De transactie wordt in de komende weken afgerond.

Groeigeld

Kamera Express ontving begin dit jaar nog groeigeld van investeringsmaatschappij Vendis Capital. Deze maatschappij nam een aandeel in het bedrijf en ondersteunt sindsdien Kamera Express om zijn groeipotentieel te benutten. Hoeveel geld is geïnvesteerd, zei ceo Ben Cornelisse destijds niet, maar volgens hem ging het om een ‘serieus bedrag’.