Twinkle | Digital Commerce

Boodschappenvergelijker Sjoprz failliet

2019-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Sjoprz, een applicatie waarmee consumenten de prijzen van boodschappen van verschillende supermarkten konden vergelijken, heeft het niet gered. Het bedrijf achter de app is door de rechtbank failliet verklaard.

De applicatie werd vier jaar geleden gestart, anderhalf jaar geleden kreeg het bedrijf nog een injectie van een miljoen euro. Ook dat blijkt niet voldoende om het hoofd boven water te houden. Aan WijLimburg laat curator Michiel Peeters weten dat voor het voorbestaan van het bedrijf een verdere investering noodzakelijk was. Die kwam er uiteindelijk niet. Er wordt wel nagedacht over een eventuele doorstart of verkoop van het platform.

Stockon

In eerste instantie konden klanten alleen de boodschappen vergelijken in de app. Later kwam daar ook een koopknop bij, waarmee men rechtstreeks af kon rekenen bij supermarkten. Ook was er het idee om zelf boodschappen rechtstreeks te bezorgen. Daarvoor was het idee om een deel van het platform van Stockon, de boodschappendienst die eerder dit jaar failliet ging, te gebruiken.