Twinkle | Digital Commerce

Pets Place gaat voor click & collect

2019-11-01
1024512
  • 1:07

Klanten van dierenwinkel Pets Place kunnen binnenkort hun online order ook bij één van de 175 filialen ophalen. De keten start volgend jaar namelijk met het aanbieden van click & collect.

Dat vertelt general manager Ard Malenstein in gesprek met De Ondernemer. Volgens hem is het een extra service om de klant centraal te zetten. ‘Online bestellen en afhalen in de dichtstbijzijnde winkel.’

Malenstein gelooft in de online verkoop van dierenbenodigdheden. Zo verkoopt het bedrijf sinds ruim een jaar ook op bol.com. Iets wat er volgens hem voor heeft gezorgd dat het aantal nieuwe online klanten enorm is gestegen. ‘Het is slim om op een rijdende trein te springen. Het verkeer is er al, tenslotte.’

Vlaanderen

Ook ziet Pets Place genoeg mogelijkheden om dus online over de grens te gaan verkopen. Zo start het bedrijf binnenkort in Vlaanderen met een webwinkel. Die shop is nu nog niet live. Maar wie naar petsplace.be gaat, ziet dat het bedrijf daar binnenkort van start gaat.

Die investeringen in het online kanaal moeten ervoor zorgen dat Pets Place dit jaar richting de 30 miljoen aan webomzet gaat. Het bedrijf behaalde vorig jaar een online omzet van 18 miljoen, wat resulteerde in een 124e positie in de Twinkle100.