Twinkle | Digital Commerce

Pets Place mikt op Belgische markt met webshop

2020-10-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Dierenwinkel Pets Place heeft een webshop voor de Belgische markt gelanceerd. De retailer denkt ook aan het openen van winkels bij onze zuiderburen.

Belgische consumenten konden al wel producten van de nummer 124 van de Twinkle100 bestellen, maar alleen via bol.com. Juist die samenwerking blijkt het laatste zetje tot een dedicated shop te zijn geweest, legt ceo Ard Malenstein van moederbedrijf IJsvogel Retail uit. ‘Sinds deze samenwerking zijn onze totale online verkopen met factor negen toegenomen. Een uitbreiding naar onze zuiderburen was dan ook een logische keuze voor ons.’

Volgens Malenstein zijn er nog vrij weinig ander aanbieders in België: ‘Wij zagen onze kans schoon.’ Naar verwachting behaalt de nieuwe shop in het eerste jaar een omzet van zo’n vier miljoen euro. Pets Place overweegt daarnaast ook fysieke winkels in België te gaan openen. Maar om hoeveel winkels het gaat en waar deze moeten komen te staan, is niet veel bekend. Tegen De Telegraaf laat Malenstein weten na België de pijlen te zullen richten op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.