Twinkle | Digital Commerce

Webshops weten weg naar Magento 2 nog niet te vinden

2019-11-08
1000562
  • 1:23

Over ongeveer zeven maanden stopt Magento met de ondersteuning van de verouderde versie Magento 1. Webwinkels moeten voor die tijd zijn overgestapt op de nieuwere versie Magento 2, anders krijgen ze geen updates meer. Maar een fractie van de shops blijkt inmiddels overgestapt.

Dat meldt Security.nl, dat zich baseert op verschillende bronnen. Zo blijken er – volgens Magento zelf - wereldwijd ongeveer 250.000 websites op de software van Magento te draaien. Slechts 11.000 werken inmiddels met Magento 2.

En dat heeft gevolgen. Zo stelde Magento bij de bekendmaking van het naderende einde van de ondersteuning dat webwinkeliers er goed aan doen om zo snel mogelijk over te stappen. Onder meer op beveiligingsvlak is dat van belang. Aangezien er vanaf juni 2020 geen updates meer worden uitgebracht die beveiligingslekken moeten dichten. Dat blijkt nodig, aangezien cybercriminelen steeds vaker in staat blijken om creditcardgegevens van klanten te stelen, door bepaalde codes in de software te plaatsen.

Flinke klus

En uit verschillende publicaties blijkt dat die migratie van Magento 1 naar Magento 2 niet zo eenvoudig is doorgevoerd. Het is een flinke klus en neemt dan ook wat tijd in beslag. Zo stelde Faruk Ashraf van opensource-integrator Smile eerder op deze site: ‘Wees je ervan bewust dat Magento 2 een volledig nieuwe e-commerce platform is voor de bouw van je nieuwe webwinkel. Daarbij zal het migratieproject voor elk bedrijf anders zijn afhankelijk van de strategische waarde van het platform. De nieuwe technologie heeft gevolgen voor gebruikers, beheerders en de ontwikkeling van het platform. Bereid je daarop voor.’

Lees ook: 'Hier moet je op letten bij je migratie naar Magento 2' (24 juni 2019)