Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com ziet aantal orders hard stijgen dankzij overnames

2019-10-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het derde kwartaal aanzienlijk meer orders verwerkt. Vooral in Duitsland groeit het bedrijf hard.

Zo verwerkte het bedrijf bij onze oosterburen in het derde kwartaal van dit jaar ruim 19 miljoen bestellingen. Een groei van 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland nam het aantal orders ook toe, maar die groei is met 15 procent aanzienlijk minder dan in Duitsland. Takeaway.com kocht vorig jaar de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

Het bedrijf laat weten in Nederland en Duitsland voor het eerst operationeel winstgevend te zijn. Bij dat bedrag wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld rentekosten, belastingen en afschrijvingen. Ceo Jitse Groen benadrukt wel dat Takeaway groeien belangrijker vindt dat winst maken.

Israël

Het totale aantal orders in al zijn actieve markten nam in het derde kwartaal met 87 procent toe naar 41,6 miljoen. Dat is ook te danken aan de andere markten waar Takeaway.com actief is. Die landen, bestaande uit: België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Luxemburg, Portugal, Bulgarije, Roemenië en Israël, zijn goed voor bijna 13 miljoen bestellingen. Een groei van 118 procent. Vooral Israël heeft daar een belangrijk aandeel in. Takeaway.com kocht daar vorig jaar branchegenoot 10bis. Een bedrijf dat zakelijke lunches verzorgt. Zonder Israël zou de groei in overige markten ‘slechts’ 30 procent bedragen.

Het voornemende samengaan met de Britse branchegenoot Just Eat, dat eerder dit jaar werd aangekondigd, vindt naar verwachting voor het einde van het jaar plaats.