Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards gaan op de schop

2020-01-21
1280720
  • [nieuws]
  • 1:44

In de nieuwe opzet worden Shopping Awards uitgereikt in tien categorieën. Het onderscheid tussen grote en kleine bedrijven vervalt en het publiek bepaalt de winnaars samen met experts. Daarnaast zijn er verschillende vakprijzen te winnen.

Voorheen bestonden de Shopping Awards uit pure publieksprijzen voor zowel grote (XL) als kleine bedrijven (XS), categoriegebonden vakprijzen en losse prijzen als de B2B Award, Beste Starter Award en de Ecommerce50.

In de nieuwe opzet wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende typen Shopping Awards:

Shopping Awards

De Shopping Awards vervangen de publieksprijzen. Dit zijn prijzen waar elke Nederlandse webshop aan kan meedoen. Ook de webwinkels die voorheen in aanmerking kwamen voor de Shopping Awards XS (jaaromzet tot 4 miljoen euro) komen dus in aanmerking. De Shopping Awards kennen de volgende tien categorieën: Elektronica & Telecom, Eten & Drinken, Huis & Tuin, Mode & Modeaccessoires, Persoonlijke & Financiële diensten, Persoonlijke verzorging, Schoenen, Speelgoed & Cadeaus, Vakantie & Vrije tijd en Warenhuizen. De winnaars worden in de nieuwe opzet bepaald door een combinatie van publieksstemmen én het oordeel van zogenoemde vakexperts. Dat zijn vertegenwoordigers uit het vak die worden uitgenodigd om als deskundige hun licht over de inschrijvingen te schijnen.

Vakprijzen

Ook de vakprijzen gaan op de schop. Voorheen werden deze uitgereikt aan webwinkels in vergelijkbare categorieën als de publieksprijzen XL. In de nieuwe opzet zijn de vakprijzen thematisch gecategoriseerd en staat inschrijving voor ieder open. De vakprijskandidaten worden beoordeeld door verschillende deskundige jury’s. Alle vakprijzen op een rij: de B2B Award, Beste Starter Award, Marketplace Seller Award, Duurzaamheid Award en de Logistiek Award. Ook de Ecommerce50 wordt voortaan tot de vakprijzen gerekend.

Inschrijven tot 23 januari 2020

Met de aankondiging van de nieuwe opzet wordt ook het startschot gegeven voor de inschrijvingen voor de Shopping Awards 2020. Nederlandse digital commerce bedrijven kunnen zich tot 23 januari opgeven. Meer informatie hierover vind je op de site van Shopping Today. In februari worden de digitale stembussen voor het publiek geopend.

De nieuwe opzet van de Shopping Awards werd vanmiddag tijdens Shopping Today nader toegelicht door Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.