Twinkle | Digital Commerce

Oprichter WeTransfer en WeMarket krijgt Loey Award

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Bas Beerens, oprichter van bestandenverstuurprogramma WeTransfer en b2b-marktplaats WeMarket, heeft de Loey Award 2016 gewonnen. De prijs voor beste online ondernemer van Nederland werd gisteren uitgereikt.

De jury onder leiding van Bol.com’s Daniel Ropers vertelde in het voormalig V&D-filiaal aan het Amsterdamse Rokin dat Beerens met tegendraads ondernemerschap een internationaal succesvol bedrijf heeft weten te bouwen. ‘Dat getuigt van visie en lef', aldus Ropers. 'Dat blijkt onder andere uit zijn vastberadenheid om “wallpaper advertenties” te verkopen aan adverteerders, iets wat hiervoor ongebruikelijk was.’

WeMarket
WeTransfer is inmiddels actief in 220 landen en verwerkt meer dan een miljard bestanden per jaar. Beerens is ook de man achter de nu één jaar oude b2b-marktplaats WeMarket. Op dit platform kunnen bedrijven over landgrenzen heen verkopen en hun inkoop doen.

Loey Talent Award
Ook werd de Loey Talent Award uitgereikt. Deze ging na een publieke stemming naar Hans Ober van de app Ticketswap. In de app kunnen evenementbezoekers hun tweedehands tickets op een veilige manier aanbieden aan geïnteresseerden. Dit alles om de illegale handel in tickets te stoppen.