Twinkle | Digital Commerce

Patrick Kerssemakers ding mee naar LOEY Award

2017-10-05
180101
  • 1:36

Patrick Kerssemakers is een van de vijf genomineerden voor de belangrijkste LOEY Award, een prijs voor de beste online ondernemers van Nederland. Ook Pieter van der Does van Adyen maakt kans om de opvolger te worden van Zoovers’ Stephan Bosman.

Bosman was vorig jaar de eerste winnaar van de LOEY (Leading Entrepreneur Of the Year) Award. Toen werden overigens geen genomineerden bekend gemaakt. De initiatiefnemers introduceerden de prijs als volgt: ‘De LOEY Award is voor die persoon die, onder andere, door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen een inspirerend voorbeeld voor anderen is en zo tevens het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie onderstreept.’

Groot met Fonq.nl
Kerssemakers bouwde Fonq.nl, voorheen bekend als Mailorder Solutions en Mailorder Licenses, in relatief korte tijd uit tot een groot e-commerce bedrijf. Fonq.nl boekte afgelopen jaar een omzetgroei van 43 procent en werd in april voor 60 procent overgenomen door Wehkamp-moeder RFS Holland Holding. Kerssemakers hield een aandeel van 10 procent in het bedrijf, net als zijn Fonq-partners Joost Wels, Frank Hansen en Jan-Noud Hutten.

Single click mobile payments
Pieter van der Does is CEO van Adyen, een snel groeiende payment service provider (psp). Het Nederlandse bedrijf haalde afgelopen maand de internationale vakpers (Internet Retailer, Techcrunch) met zijn single-click mobile payment oplossing voor iPhone en Android apps. Onder meer Pathe (interview) en Greez (interview) maken gebruik van de technologie voor hun mobiele verkopen.

Bosman en Daniel Ropers in jury
Van der Does en Kerssemakers nemen het voor de LOEY Awards op tegen Peter Driessen van Spil Games, Floris Rost van Tonningen van Hyves en Erik Schut van WoodWing. De zeskoppige jury bestaat uit louter bekende namen: behalve Bernhard van Oranje, Annemarie van Gaal en Reinout Oerlemans hebben ook Bol.com’s Daniel Ropers en de vorige winnaar Stephan Bosman zitting in het keurkorps.

Dit jaar wordt ook een LOEY Starters Award uitgereikt.