Twinkle | Digital Commerce

Alipay, Adyen en Klarna gaan samenwerken

2019-05-09
1000562
  • 1:06

Betaaldiensten Alipay, Adyen en Klarna kondigen een samenwerking aan. De ‘Betaal later’-oplossing van Klarna wordt hierdoor via betaalplatforms Alipay en Adyen aan AliExpress toegevoegd.

Daardoor komen er dus meer mogelijkheden voor consumenten om op Alibaba’s online marktplaats AliExpress achteraf te gaan betalen. Adyen ondersteunt daarbij de ‘Betaal later’-oplossing van Klarna, waardoor ook klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland hier gebruik van kunnen maken. Zij kunnen onder meer bepalen wanneer en hoe zijn betalen. Volgens het persbericht is het een eerste fase in de samenwerking. Later willen de partijen dit nog verder uitbreiden naar meer landen.

Keuze

Met Klarna’s betaaloptie kunnen consumenten dus ervoor kiezen om pas na bezorging te betalen. Volgens de betaaldienst is deze mogelijkheid inmiddels sterk gegroeid in populariteit onder Europese consumenten. ‘Samen met Adyen bieden we shoppers nu een groter keuzeaanbod in de checkout’, reageert Klarna’s cco Michael Rouse. ‘We kijken ernaar uit om op korte termijn uit te breiden naar andere landen samen met Alipay, Adyen en AliExpress.’

Klarna zoekt steeds vaker de samenwerking op met andere financiële dienstverleners. Eind vorig jaar kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Mollie. Door die samenwerking, die gericht is op Europa, kunnen 55.000 webwinkels die klant zijn bij Mollie een integratie krijgen met de betaaloplossingen van Klarna.