Twinkle | Digital Commerce

Bol.com brengt papieren speelgoedboek uit voor de feestdagen

2019-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 2:03

De online retailer introduceert dit najaar een boek met inspiratie en producten voor kinderen en ouders. Dit speelgoedboek zal vanaf oktober verspreid worden, via de post en via de winkels van Albert Heijn en Delhaize.

Het papieren speelgoedboek wordt per post gericht verspreid naar adressen waar gezinnen met kinderen wonen. Bol.com wil dat het boek terechtkomt bij mensen voor wie het ook daadwerkelijk relevant is. Huis-aan-huis verspreiding is daarom niet aan de orde, omdat bol.com berekende dat in slechts 25 procent van de huishoudens in Nederland en Vlaanderen kinderen wonen. Gezinnen die het boek niet per post ontvangen, kunnen terecht bij een winkel van Delhaize in België of Albert Heijn in Nederland.

Behoefte aan inspiratie

Bol.com zegt dat uit onderzoek blijkt dat consumenten een steeds grotere behoefte hebben om tijdens de drukke feestdagen geïnspireerd te worden. In het boek staan dus speelgoedtrends en bijbehorende producten, de online retailer wil hiermee klanten ‘hulp bieden in het zoeken in een groot aanbod’.

Marjolein Verkerk, woordvoerder bij Bol.com vertelt aan Twinkle: ‘Het boek zal ook een aantal leuke “tools” bevatten om makkelijk (online) verlanglijstjes te maken waarmee het een eigentijds speelgoedboek wordt.'

QR-code

In plaats van prijzen is bij elk artikel een QR-code te vinden die te scannen is met de app of met een mobiele telefoon-camera. Deze code brengt de gebruikers op de juiste plek in de winkel, waarna klanten online verlanglijsten kunnen maken. De cadeauwensen kunnen ook via WhatsApp of e-mail worden gedeeld. De woordvoerder zegt dat klanten ook een alert kunnen instellen, zodat ze automatisch meldingen krijgen als artikelen tegen een kortingsprijs aangeboden worden zijn.

Bijgevoegd stickervel

De meerwaarde van het printproduct is natuurlijk ook dat kinderen ermee kunnen knutselen. Verkerk: ‘Ze kunnen met het boek een verlanglijstposter maken waar zij hun wensen op kunnen plakken en kunnen versieren met een bijgevoegd stickervel. Leuk voor kinderen om te knutselen en handig voor ouders omdat ze weten wat hun kinderen graag willen.

Goede cadeautjes zoeken

In 2016 introduceerde bol.com al een digitaal speelgoedboek voor Sinterklaas waarmee kinderen hun verlanglijstje konden samenstellen. Verkerk zegt dat ‘Sints Cadeaumachine’, het digitale speelgoedboek, niet meer actief zal zijn in de vorm waarin bol.com hem introduceerde. ‘We hebben onze oude fysieke folder (Bomvol) samengevoegd met de voordelen van de Cadeaumachine waarmee lijstjes gemaakt konden worden. Wat we in onze winkel ook inzetten is de bol.com-cadeauzoeker: dit is een tool om goede cadeautjes te zoeken maar dan assortiment-breed. Het speelgoedboek is speciaal ontwikkeld voor onze klanten die speelgoed bij ons kopen en meer willen dan alleen een handige tool om iets te vinden en vooral inspiratie willen.’