Twinkle | Digital Commerce

Bezuinigingen vergroten verlies MediaMarkt-moeder

2019-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De bezuinigingsslag die Ceconomy, het moederbedrijf van elektronicaketen MediaMarkt, op dit moment doorvoert, duwt het bedrijf nog dieper in het rood.

In het derde kwartaal van het financiële jaar (PDF) kwam het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) van het bedrijf uit op een min van 45 miljoen. Dat is 15 miljoen meer dan vorig jaar, toen het verlies nog op 30 miljoen euro uitkwam.

Dat toenemende verlies wordt onder meer veroorzaakt door de kosten die de herstructurering van het bedrijf met zich meebrengen. Zo moest het bedrijf het aantal werknemers verminderen. Ook worden op dit moment enkele formules overwogen. Dit alles zorgde het afgelopen kwartaal voor een kostenpost van 80 miljoen euro.

Gematigd positief

Toch toont Ceconomy zich gematigd positief over de resultaten. Zo behaalt het bedrijf naar eigen zeggen goede operationele prestaties in thuisland Duitsland en is het stabiel in Spanje. Nederland en Polen worden echter als markten genoemd waar ‘zwakke resultaten’ werden geboekt.

Online sales van het bedrijf kwamen in het afgelopen kwartaal uit op 594 miljoen euro, een toename van 1,7 procent. De online sales zijn goed voor 13 procent van de totale verkopen van het bedrijf, die uitkomen op 4,56 miljard euro.