Twinkle | Digital Commerce

AliExpress opent eerste Europese fysieke winkel in Madrid

2019-11-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De Chinese marktplaats AliExpress heeft sinds gisteren een fysieke winkel in Europa. De winkel is te vinden in het drukbezochte winkelcentrum Xanadú in de Spaanse hoofdstad.

Consumenten kunnen hier de populairste artikelen van AliExpress zien en uitproberen. Alibaba, het moederbedrijf van AliExpress, wil zo tegemoet komen aan de wens van consumenten om producten eerst echt te kunnen zien voordat ze tot aankoop overgaan. De producten in de winkel moeten echter wel online worden gekocht.

De winkel ging 25 augustus open en bijna 3.000 mensen hadden zich voor de deuren verzameld. De 500 eerste klanten kregen cadeaus van AliExpress, zoals smartphones, elektrische scooters en drones. De winkel is 760 vierkante meter groot, met producten van meer dan 60 merken.

Alibaba testte het water al eerder met fysieke winkels in Spanje, maar dat was binnen andere winkels zoals winkels van El Corte Inglés en tijdelijk zoals voor Black Friday en ‘Día del soltero’. Spanje is na Rusland en de Verenigde Staten de grootste markt voor de Chinese retailgigant.