Twinkle | Digital Commerce

Delivery Hero verdubbelt kwartaalomzet

2019-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

In de luwte van het samengaan van maaltijdbezorgers Just Eat en Takeaway, meldt een andere bezorgdienst Delivery Hero dat het zijn kwartaalomzet met maar liefst 103 procent zag toenemen.

Die omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 315 miljoen euro. Ten grondslag aan die groeicijfers ligt volgens het bedrijf een verbeterde service en gedane investeringen in customer experience. Dit leidde tot een forse toename van het aantal orders (+ 67 procent) en een stijging van het aantal nieuwe klanten, legt ceo Niklas Östberg uit. ‘Het aantal nieuwe klanten dat op ons platform bestelt is enorm toegenomen. Met een sterke start van het derde kwartaal zijn we erg optimistisch om onze ambitieuze doelstellingen voor het hele jaar te bereiken.’

Over het gehele fiscale jaar verwacht de maaltijdbezorger een omzet die uitkomt tussen de 1,3 en 1,4 miljard euro. De vele investeringen zorgen echter wel voor een verwacht negatief Ebitda van tussen de 370 en 420 miljoen euro.

Tegenbod

Overigens werd Östberg door Bloomberg ook gevraagd of hij een mogelijk bod voorbereidt op Just Eat, als tegengas voor het gewenste samengaan van Takeaway en de Britse maaltijddienst. Daarop antwoordde hij als volgt: ‘We hebben geen fusies, overnames en consolidatie nodig om succesvol te zijn.’ Volgens hem zou een fusie van eerdergenoemde partijen weinig impact hebben op Delivery Hero omdat er weinig geografische overlap zou zijn.