Twinkle | Digital Commerce

Koopjedeal 'blij en opgelucht' na overname door Dekbed-Discounter

2019-07-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Online beddenverkoper Dekbed-Discounter neemt de vorige week failliet verklaarde aanbiedingensite Koopjedeal.nl over.

De nummer 78 in de Twinkle100 heeft aangegeven dat gedupeerde Koopjedeal-klanten zo snel mogelijk zullen worden gecompenseerd. Niels Verwij, oprichter van Dekbed-Discounter.nl: ‘We zijn nu aan het onderzoeken op welke manier we iedereen kunnen compenseren.' Gedupeerde klanten krijgen via Koopjedeal.nl bericht over een mogelijke tegemoetkoming. De 48 werknemers van Koopjedeal kunnen mee naar Dekbed-Discounter.nl.

Koopjedeal.nl kwam begin deze maand in de problemen omdat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Nadat een potentiële koper zich op het laatste moment terugtrok, was een faillissement niet meer te voorkomen.

'Ontzettend blij'

Mede-oprichter van Koopjedeal Ilias Ahayan is ‘ontzettend blij’ met het nieuws van de overname. ‘Het is fijn dat we de klanten nu kunnen helpen en dat de werknemers hun baan behouden’, zegt hij tegen Twinkle. Koopjedeal blijft bestaan als aanbiedingssite en gaat onder eigen naam verder. Ahayan gaat mee naar Dekbed-Discounter en wordt commercieel directeur van het ‘nieuwe’ Koopjedeal. Wat zijn zakenpartner Karrar Al-Hasa'i gaat doen, is nog niet duidelijk. ‘Hij is nog aan het nadenken.’

Ahayan geeft aan dat hij wel zijn aandelen kwijt is, maar dat hij vooral erg opgelucht is dat Koopjedeal blijft bestaan. ‘We zijn in het verleden niet in alle zaken even goed geweest, bijvoorbeeld de klantenservice. Maar nu kunnen we gebruik maken van de backoffice en kennis en kunde van Dekbed-discounter.’

In eerste instantie wil Dekbed-Discounter.nl zo snel mogelijk de site weer online krijgen en doet het bedrijf er alles aan om de schade voor leveranciers, klanten en personeel tot een minimum te beperken.

Vorige maand fuseerde Dekbed-Discounter met B2B-meubelzaak Arend.