Twinkle | Digital Commerce

Transportbedrijf Hellmann wil in 2022 in heel Europa per drone bezorgen

2021-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Hellmann Worldwide Logistics en Dronamics, ontwikkelaar en operator van vrachtdrones voor middellange afstanden werken samen aan een nieuwe transportservice voor tijdkritische goederen. Vanaf 2022 willen de bedrijven al internationaal transport aanbieden met onbemande vrachtdrones.

De twee bedrijven werken aan de eerste routes die ze begin volgend jaar voor klanten gaan uittesten. In het begin zal het levergebied met binnen Europa zijn, waar de regelgeving dat toestaat. Dronamics streeft ernaar het eerste bedrijf te zijn dat operationele toestemming krijgt voor internationale onbemande vluchten in heel Europa.

Same Day Drone Delivery

‘Door samen te werken met Dronamics kunnen we onze klanten innovatieve en op maat gemaakte oplossingen bieden, vooral in de groeiende marktsegmenten van reserveonderdelen, e-commerce en koelketen’, zo laat Hellmann Worldwide Logistics in een bericht weten. ‘Dronamics maakt het mogelijk om op dezelfde dag een drone-bezorgservice op dezelfde dag te leveren met een ongeëvenaard bereik van maximaal 2500 km en een indrukwekkend laadvermogen van 350 kg. We geloven dat dit een gamechanger zal zijn in de logistiek.’

Er zal worden gevlogen met het model “Black Swan”, een drone met een spanwijdte van 16 meter, een snelheid van 200 kilometer per uur en een bereik van 2.500 kilometer. Genoeg om heel Europa te bevliegen, aldus Dronamics. Het bedrijf laat ook weten te werken aan verdere uitbreiding naar de rest van de wereld.

De twee partijen verwachten de eerste commerciële vluchten met drones in 2022 uit te voeren.