Twinkle | Digital Commerce

UPS hoopt dronebezorging binnen twee jaar uit te breiden

2019-11-27
1000562
  • 0:56

Koeriersdienst United Parcel Service (UPS) verwacht tegen 2021 dronebezorging aan huis te kunnen uitbreiden. Dat vertelde UPS-vice president Bala Ganesh aan Yahoo! Finance.

Maar dan moet het gebruik van drones wel aan drie voorwaarden voldoen, zegt Ganesh. Zo dient de technologie veilig en duurzaam zijn, moet er goede regelgeving bestaan en klanten er behoefte aan hebben.

Bezorgen voor ziekenhuizen

Ganesh is verantwoordelijk voor UPS's Flight Forward-droneprogramma. UPS Flight Forward heeft meer dan keer duizend drones medicijnen laten bezorgen voor een Amerikaans ziekenhuiscampus. Flight Forward kondigde plannen aan om dit uit te breiden naar een ander ziekenhuis. De koeriersdient beschouwt de business-to-business bezorging voor ziekenhuizen als een groeimotor voor dronebezorging. UPS startte vorige maand een test voor particuliere thuisbezorging in samenwerking met CVS Pharmacy.

Regelgeving in opkomst

Wat betreft regelgeving: UPS werkt samen met de Amerikaanse overheid op het gebied van transport en Federal Aviation Administration (FAA) in een programma, dat loopt tot oktober 2020. De data die in dit programma worden verzameld, zal de FAA gebruiken om in 2021 met regelgeving voor dronebezorging te komen.