Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo en VVN geven bezorgers verkeerstraining

2019-06-26
1000562
  • 1:10

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo gaat vanaf 23 juli in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland zijn freelance maaltijdbezorgers verkeerstrainingen aanbieden. Ook wordt er een meldpunt ingesteld om onveilige verkeerssituaties met bezorgers te melden.

Belangrijk onderdeel in de cursus is de nieuwe wetgeving op het gebied van smartphonegebruik op de fiets die 1 juli ingaat.

Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland geeft aan dat verkeersveiligheid de grootste prioriteit van de thuisbezorgdienst is. ‘Zowel veiligheid van de bezorgers, wanneer zij door het verkeer fietsen, als de veiligheid van medeweggebruikers. Beide zaken komen aan bod in deze Veilig Verkeer Nederland-training en de e-learning.’

Meldpunt

Deliveroo stelt ook een meldpunt in om gevaarlijke verkeerssituaties te melden. Vanaf 1 juli kunnen consumenten mailen naar verkeer@deliveroo.nl om onveilige verkeerssituaties te melden. Verstijnen: “Wij vinden het belangrijk dat wij goed bereikbaar zijn wanneer consumenten hun ervaringen met bezorgers en verkeersveiligheid willen mailen.’

De cursus is op vrijwillige basis meldt het AD. Deliveroo werkt met freelancers en die hebben wettelijk gezien 'de vrijheid om te doen wat ze willen'. Deliveroo denkt dat er voldoende animo is voor bezorgers om de training te volgen.

Deliveroo volgt hiermee 11 andere ketens als Domino’s Pizza, Spare Rib Express, Febo en New York Pizza die eerder aankondigden verkeerstrainingen aan bezorgers te gaan aanbieden.

De eerste verkeerstrainingen voor maaltijdbezorgers werden drie jaar geleden gestart door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.