Twinkle | Digital Commerce

Ook Walmart biedt nu one-day delivery

2019-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:30

De Amerikaanse superretailer Walmart gaat de competitie aan met Amazon met gratis ‘one-day delivery’, maar dan zonder lidmaatschap.

De aankondiging komt ruim twee weken nadat Amazon aangaf one-day delivery voor Prime-abonnees te introduceren.

Hintje

26 april hintte Walmart al op een verlaging van de eigen standaard levertijd, naar aanleiding van Amazons aankondiging voor standaard one-day delivery voor Prime-leden. Wie bij Amazon van de volgende dag-bezorging gebruik wil maken, betaalt voor het Prime-abonnement 119 dollar. Walmart doet het zonder abonnement.

Marc Lore, de e-commerce president en CEO van Walmart, geeft aan de service de komende maanden in het land zal worden uitgerold. De bedoeling is dat in 2019 75 procent van de Amerikaanse bevolking er gebruik van kan gaan maken.

Zonnebrandolie in Arizona

De gratis volgende dag-bezorging geldt voor bestellingen vanaf 35 dollar en voor zo'n 220.000 vaak gekochte producten (zoals luiers, wasmiddelen, elektronica en speelgoed). De producten zullen ook op de lokale markt worden afgestemd (bijvoorbeeld zonnebrandolie in Arizona). Op termijn zullen meer producten in aanmerking komen voor de snelle bezorgoptie.

‘Investering van 215 miljoen dollar’

Om deze bezorgoptie te kunnen aanbieden, zal Walmart 215 miljoen dollar moeten investeren, zegt een analist. Walmart ontkent dat het zoveel geld zal kosten omdat het van plan is de fulfillment-optie te gebruiken die het dichtst bij de klant is, en de producten in een doos per klant zal versturen.

Voor de ‘two-days’-delivery (voor veel meer dan de 220.000 producten die in aanmerking komen voor de one-day delivery) verzendt Walmart producten in meerdere dozen en maakt het gebruik van verder gelegen fulfillment-centra.

De timing van de aankondiging vlak na die van Amazon is toeval, zegt de CEO. Al maanden geleden werd de datum van de aankondiging vastgelegd. De eerste investeringen in de infrastructuur werden twee jaar geleden al gedaan.

Met deze nieuwe service hoopt Walmart nieuwe klanten aan te trekken.