Twinkle | Digital Commerce

Maaltijden bestellen op Google

2019-05-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Het is in Amerika nu ook mogelijk om in Google Search, Maps en Google Assistant maaltijden te bestellen bij aangesloten restaurants. Daarvoor werkt de zoekgigant samen met maaltijdbezorgdiensten DoorDash, Postmates en ChowNow.

Afrekenen gebeurt in Google zelf met Google Pay. Daarmee wordt Google dus ook een dienst om maaltijden te bestellen en bezorgen. Zonder eigen bezorgers weliswaar. De nieuwe dienst geldt voor nu alleen voor Amerikaanse consumenten. Die komen, als zij zoeken naar een restaurant die bij de dienst is aangesloten, op een ‘Order online’ knop terecht, meldt The Verge.

Klanten kunnen vervolgens kiezen of ze de maaltijd willen ophalen of af laten leveren en hebben daarbij de keuze uit de desbetreffende maaltijdbezorgdiensten. Om te bestellen hoeven ze Google niet te verlaten.

Het bestellen van maaltijden via Google was eerder ook al mogelijk. In 2014 lanceerde het bedrijf een koopknop. Daarbij werden consumenten echter doorgestuurd naar de website van de desbetreffende aanbieder. Nu kan alles op het platform van Google worden geregeld.

Google Assistant

Om via Google Assistant een maaltijd te bestellen kunnen klanten Google vragen om bij de desbetreffende zaak een bestelling te plaatsen. Het is ook mogelijk om een eerder geplaatste bestelling nogmaals te laten bezorgen.

Het is niet bekend of en mogelijk wanneer de dienst ook naar Europa of Nederland komt.