Twinkle | Digital Commerce

Google introduceert bestelknop voor maaltijden

2017-05-27
180101
  • 1:04

Google biedt Amerikanen voortaan de mogelijkheid om maaltijden te bestellen via zijn zoekmachine. Daartoe sloot het bedrijf overeenkomsten met zes verschillende bedrijven, waaronder Eat24, Delivery.com en MyPizza.com.

De zoekgigant heeft dat gisteren kenbaar gemaakt via een posting op Google+. Wie een maaltijd zoekt, kan binnen Google.com klikken op de button 'place an order'. Dan wordt hij doorgestuurd naar een bestelsite naar keuze. Er participeren er nu zes, maar Google zoekt naar meer aansluiting. Hier ziet u hoe het werkt:

Mobiel zoekvolume
Google deed deze week ook een aantal andere mededelingen en aankondigingen die relevant zijn voor online retailers. Dinsdag werden nieuwe mogelijkheden voor advertentieprogramma AdWords gepresenteerd. Bij die gelegenheid maakte Google bekend dat in 10 landen, waaronder in ieder geval de VS en Japan, het mobiele zoekvolume inmiddels groter is dan dat op desktops. Mobile friendlyness is sinds kort dan ook van invloed op de ranking in zoekmachines.

Search Analytics komt, PageSpeed Service gaat
Woensdag kondigde Google met ‘Search Analytics’ een nieuwe rapportemogelijkheid in Google Webmaster Tool aan. Dat moet helpen bij het analyseren van verkeer uit zoekgedrag. Gisteren werd tenslotte bekend dat Google in augustus stopt met PageSpeed Service, een dienst waarmee websites hun sites sneller kunnen maken.