Twinkle | Digital Commerce

Naam webshop nu duidelijk op bankafschrift via Mollie te zien

2019-05-29
1000562
  • 0:58

Mollie Payments toont vanaf nu namen van webwinkels op bankafschriften. De externe betaalverwerker werkt hierbij samen met Rabobank.

Niet alleen Rabobankklanten zullen vanaf nu de naam zien, ook die van ING, ABN Amro en de Volksbank.

Tot nu stond alleen de naam Mollie vermeld en werd de winkelnaam in de omschrijving genoemd, wat voor verwarring bij veel consumenten zorgde. De Consumentenbond opende vorig jaar zelfs een meldpunt naar aanleiding van klachten van consumenten.

Eerder dit jaar startte Rabobank met het vermelden van winkelnamen voor online aankopen die zijn gedaan bij webshops die OmniKassa, de online betaalservice van Rabobank gebruiken. Maar met de samenwerking met Mollie gebeurt dit nu voor veel meer webshops. Mollie neemt naar eigen zeggen ongeveer 50 procent van de betalingen van de Nederlandse webshops voor zijn rekening.

Andere grote betaalverwerkers

Rabobank zet nu in op samenwerking met andere grote betaalverwerkers. ‘We hopen dat alle betaalverwerkers uiteindelijk de naam van de webshop zullen tonen’, zegt Nico Strauss, hoofd online shopping en eBusiness bij Rabobank tegen Het Algemeen Dagblad. Eerder dit jaar zetten betaaldiensten Pay.nl en Buckaroo deze stap al.