Twinkle | Digital Commerce

Zamro samen met webshop moederbedrijf

2019-04-08
1000562
  • 1:12

Online gereedschapswinkel Zamro en moederbedrijf Eriks bundelen de krachten. Vanaf vandaag worden de webshops in Nederland samengevoegd onder de naam van het moederbedrijf.

In het kader daarvan is het bedrijf een nieuwe onderdeel gestart: Eriks Digital. Gevestigd in een nieuw kantoor in Amsterdam. Hier zijn ook de twee teams van de webshops samengevoegd. Daarnaast zijn alle functionaliteiten van beide platforms gebundeld. Dit heeft geleid tot een nieuwe Eriks-webshop, onder de naam shop.eriks.nl.

Volgens Eriks profiteren consumenten van de samensmelting, vertelt Floris Jan Cuypers, oprichter van Zamro en chief digital officer van Eriks. ‘De vernieuwde Eriks-webshop biedt nog meer functionaliteiten die speciaal ontwikkeld zijn voor de industriële b2b-klant. Denk aan verschillende betaalopties, product filters, autorisatie flows en uitgebreide filtermogelijkheden.’

Shopping Awards

Zamro wist de afgelopen jaren meerdere malen een prijs in de wacht te slepen bij de Shopping Awards. In 2017 won het bedrijf de ING Beste Starters Award. Vorig jaar wist de online verkoper van gereedschap en technische onderdelen de Intershop B2B Award te winnen. In 2017 liet oprichter Cuypers in een interview met Twinkle nog weten dat er tussen Eriks en Zamro alleen sprake was van synergy in het assortiment. ‘Eriks heeft de aandelen, maar is operationeel niet betrokken bij Zamro. We zijn een aparte onderneming binnen de groep.’ Dit is per vandaag dus veranderd.

Lees ook: ‘Zamro sleutelt aan de technische markt’ (Twinkle 9 2017)