Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards: the day after

2017-05-29
180101
  • [nieuws]
  • 3:00

Coolblue veroverde de titel Beste webwinkel, zes retailers ontvingen een Excellence Award, elf publieksprijzen werden uitgereikt; blije gezichten gister-avond in Huis ter Duin tijdens de Shopping Awards 2017. Twinkle geeft u een blik achter de schermen bij de verschillende jury's.

Tijdens de jurybijeenkomsten passeerden vele overwegingen de revue. De experts hielden sterke en minder sterke punten van genomineerden nauwkeurig onder de loep. Hieronder vindt u per vakjury de reflectie op de winnaars die gisteravond in Huis ter Duin gekroond werden in hun categorie.

Coolblue: Worldline Beste webwinkel
De jury: 'Coolblue koppelt een enorme omzet- en personeelsgroei aan een focus op finesses en daarmee aan tevreden klanten en winst. Bovendien slaagt Coolblue erin die meerwaarde goed over het voetlicht te brengen. Het bedrijf werkt op een indrukwekkende manier samen met leveranciers, waaronder op het gebied van content met Apple.' De jury tekent aan dat Coolblue personalisatiestappen kan zetten om nog meer glimlachen op de gezichten van klanten te toveren.

Omoda: Fashion & Lifestyle
Omoda heeft een goede stap richting volwassenheid gezet. De jury vindt het 'indrukwekkend hoe Omoda de mobiele omgeving integreert binnen de fysieke retail'. Dat is bijzonder lastig om te doen en er is een duidelijke roadmap voor het proces opgesteld. Doorslaggevend voor de Excellence Award is de enorme klantfocus waarmee Omoda deze projecten uitwerkt.

Independer: Financiële Diensten
Independer heeft in 2016 de organisatie heringericht en investeringen versneld om de voorsprong in de markt uit te bouwen en tijdig in te spelen op toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast introduceerde het op vernieuwende wijze twee complexe financiële productgroepen (hypotheken en pensioenen). De jury prijst de goede balans tussen de ideologische en commerciële kant van Independer, de techniek achter de doordachte, gelaagde website en de gepersonaliseerde consumentbenadering.

AH.NL: PayPal Levensmiddelen en Persoonlijke Verzorging
Albert Heijn heeft volgens de jury het afgelopen jaar zeer goed de focus gelegd op zowel de transactie als de emotie bij online levensmiddelen. Het is een enorm gedegen organisatie, die toch flexibel opereert onder een holding en de kansen pakt om te ondernemen. De jury waardeert vooral de moed om te testen en omnichannel te innoveren. Albert Heijn is een bedrijf waar van geleerd kan worden. Wel zou de supermarktketen de klant centraler kunnen stellen en nog disruptiever mogen zijn.

Coolblue: Kieskeurig.nl Consumer Electronics
Met de in 2016 geïntroduceerde klantreis op maat heeft Coolblue een sterke case op het gebied van customer journey en data. De gepersonaliseerde klantreis helpt de klant van a tot z – onder meer met een instructievideo over het gekochte product in een supportmail. Dat wordt door de klant enorm gewaardeerd. Coolblue is consequent in zijn focus op de klantreis en weet dit effectief te verfijnen en verdiepen. Het noemt zichzelf terecht een klantreisbureau.

TUI Nederland: Travel
TUI Nederland, winnaar van de Excellence Award Travel 2017, knoopt vergaarde data uit al zijn touchpoints aan elkaar in een centrale database. TUI creëert een 360ᵒ-klantbeeld, waarmee op intelligente wijze vervolgacties worden gedestilleerd, aldus de juryleden. ‘Iedereen praat erover, maar TUI doet het’, constateerde juryvoorzitter Wassing.

G-Star: DHL Cross-border Award
Een ‘diepgeworteld merk’, betitelden de experts G-Star. Het bedrijf, actief in zeventig landen, maakte voor de jury het verschil door het inzoomen op lokale buitenlandse markten, waarbij zij het eigen proces optimaliseren en met een strategische focus klanten in diverse landen een kanaalonafhankelijke shopping experience bieden.

Zamro: ING Beste Starters Award
Zamro heeft een b2b-concept ontwikkeld volgens de best practices van b2c: producten vergelijken, SEO optimaliseren en retargeting inzetten. De jury vindt het bedrijf vernieuwend omdat het een compleet nieuwe markt creëert door een breed assortiment op het gebied van maintenance, repair and operations (mro) te ontsluiten dat nu vooral gefragmenteerd wordt aangeboden. Uniek is dat klanten zonder account kunnen bestellen. Er is goed nagedacht over niches en het is een makkelijk schaalbaar businessmodel met internationale potentie.