Twinkle | Digital Commerce

UPS helpt webshops met fulfilmentplatform

2019-03-04
1000562
  • 0:58

De Amerikaanse koeriersdienst UPS heeft een nieuw platform gelanceerd waarop het webwinkels gaat helpen met fulfilment en logistiek.

Het platform: eFulfilment moet middelgrote bedrijven voorzien van fulfilment en verzenddiensten. De dienst ondersteunt op dit moment 21 winkels, zowel fysieke als online, als Walmart, eBay, Etsy en Amazon. Voor aangesloten retailers verzorgt het programma opslag, verpakking en verzending van goederen.

De verzending van goederen wordt vanuit centra in de Amerikaanse steden Shepherdsville en Bloomington verzorgd. De dienst is dan ook voorlopig alleen in Amerika en Canada beschikbaar. Op termijn moet het platform wereldwijd aangeboden worden. 'UPS eFulfilment laat de unieke positie zien waarin UPS zich bevindt. We zijn vastbesloten om online verkopers te voorzien van krachtige oplossingen die aan de behoeften van de klant voldoen’, aldus Kevin Warren, cmo van UPS.

Ware2Go

Het is niet voor het eerst dat UPS webwinkels helpt bij hun logistiek. Vorig jaar nog lanceerde de Amerikaanse speler Ware2Go, een platform dat in Amerika beschikbare magazijnruimte zoekt voor webwinkels. Het platform richt zich op e-commerce spelers die niet over veel opslagruimte beschikken maar wel de behoefte hebben aan een goedkope en efficiënte manier om aan deze ruimte te komen.