Twinkle | Digital Commerce

MyCom overgenomen door Max ICT

2019-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

De, in januari failliet verklaarde, elektronicawinkel Mycom is in handen van online speler Max ICT. De winkelinhoud van de veertien voormalig MyCom-filialen wordt ter koop aangeboden.

Max ICT is namelijk vooral actief als webwinkel en bezit verder één winkel. De onderneming ziet geen brood in het openhouden van die winkels maar noemt de overname wel een logische zet. ´Met zo´n twaalf jaar ervaring als online retailer is Max ICT de aangewezen partij om de rijke historie van MyCom in ere te houden in de online wereld.´ Blijkt uit een verklaring op de site.

Het is niet bekend welk bedrag de Tilburgse ICT-aanbieder voor MyCom heeft neergelegd. Max ICT zegt meer dan drie miljoen producten van zo’n 18.000 merken in het assortiment te hebben. De shop richt zich zowel op de zakelijke als consumentenmarkt.

'Achterhaald businessmodel en lage marges'

Kijk Up bv, het moederbedrijf van MyCom en consumentenplatform KijkBijMij moest begin dit jaar het faillissement aanvragen. Een achterhaald businessmodel en lage marges lagen ten grondslag, aldus algemeen directeur Marco Heestermans. 'Nadat in 2018 de marges nog verder onderuit zijn gegaan, lijkt het traditioneel inkopen van handelsgoederen en zelf voorraad houden, definitief een prehistorisch businessmodel', verklaarde hij. Bij Kijk Up bv. waren ongeveer zeventig werknemers actief.

Bijna een jaar geleden werd MyCom overgenomen door Kijk Up bv. KijkBijMij ging als zelfstandig platform door.