Twinkle | Digital Commerce

KijkBijMij-zusje MyCom binnenkort live

2018-04-17
980550
  • [nieuws]
  • 1:58

Het overgenomen MyCom maakt over enkele weken zijn rentree in de markt als onderdeel van online platform TheOne. De nieuwe eigenaren zijn daarnaast in gesprek met externe partijen om het assortiment op het platform uit te breiden. 'Bijvoorbeeld met cosmetica- of bouwmarktartikelen.'

Dat meldt woordvoerder Ben Steenstra aan Twinkle. 'We werken hard aan de livegang van het nieuwe MyCom, die op hele korte termijn plaatsvindt. Binnen drie à vier weken is het zover. De nieuwe community bestaat uit door MyCom gecertificeerde experts die je als consument kunt bellen voor advies, ook 's avonds en in het weekend. Daarvoor betaal je een vast bedrag per minuut.' Aan welke specificaties een expert moet voldoen, wordt later bekendgemaakt.

KijkBijMij terug

Dat adviesmodel verschilt van dat van KijkBijMij, dat vandaag online een nieuwe start maakt na een pauze van enkele maanden. Op die 'afdeling' van platform TheOne - voorheen Tone genoemd - kunnen consumenten gratis gebruikmaken van elkaars advies en leidt een eventueel daaruit volgende transactie tot een commissie voor de adviseurs.

Groter aanbod

Volgens het platform staat dat aantal inmiddels op 4.679, maar die teller wordt per vandaag opnieuw ingestart, vertelt Steenstra. 'KijkBijMij staat los van Kijkshop, ook al nemen we de zorg voor gedupeerde consumenten op ons. In de zojuist vrijgegeven app-update vragen we iedereen die tot dusver interesse heeft getoond als verkoopadviseur, zich daar opnieuw voor aan te melden, nu uit naam van KijkBijMij. De aanmeldingen komen momenteel binnen. Over drie tot zes maanden verwachten we daarnaast dat het aanbod op KijkBijMij tegen de 100.000 artikelen bevat.'

Marktplaats

Naast de handel in consumentenelektronica ambieren de eigenaren van TheOne uitbreiding van het beschikbare assortiment naar andere productsectoren waarin peers elkaars advies kunnen gebruiken. De onderhandelingen daarover met externe partijen zijn gaande. 'In bijvoorbeeld de cosmetica- of de klussector is het handig om productadvies van andere consumenten te kunnen raadplegen', aldus Steenstra.

Niet alleen grote leveranciers, maar ook kleine partijen kunnen zich aansluiten op het platform, vertelt de woordvoerder. 'Dankzij een nieuwe functionaliteit zijn ook kleinere vendoren in een oogwenk aangesloten, net zoals Amazon doet. Je kunt je eigen shop aanvragen, je eigen voorraad beheren en je eigen productadvies bieden via een videoverbinding. Wij kunnen de verzending eventueel uit handen nemen en vragen een commissie van tien procent.' TheOne maakt gebruik van externe partijen voor dit fulfilment-aanbod, dat ook same day delivery omvat.

Lees ook: 'MyCom in handen van Zweedse Kijkshop-koper' (01-02-'18)