Twinkle | Digital Commerce

Lidl stopt met maaltijdboxendienst

2019-02-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Lidl stopt in Duitsland met Kochzauber, een dienst die maaltijdboxen verzorgt. Enkele jaren geleden lijfde Lidl Kochzauber in, maar echt een succes bleek dit niet te zijn.

Dat meldt Gruenderszene. Lidl kocht Kochzauber in 2015 van Otto-dochter MyToys. De dienst stond los van de eigen e-commerce activiteiten van Lidl Duitsland. De discounter had verwacht dat Duitse Lidl-klanten enthousiast waren over de kookboxen. Dat bleek anders uit te pakken, stelt een woordvoerder: ‘In tegenstelling tot de verwachtingen heeft de markt voor maaltijdboxen in Duitsland zich niet zo dynamisch ontwikkeld als nodig was om van Kochzauber een langdurig succes te maken.’

Volgens Lidl bleek Kochzauber in 2018 nog een positieve ontwikkeling te hebben doorgemaakt. In dat jaar wist het bedrijf de helft meer klanten te strikken dan het jaar ervoor. Toch bleek dit niet genoeg om van de maaltijdboxendienst een definitief succes te maken. De 33 werknemers van Kochzauber in Berlijn krijgen andere functies bij Lidl aangeboden. Ook naar de magazijnmedewerkers van Kochzauber in Brandenburg wordt gekeken.

Picnic

Eén van de oprichters van Kochzauber is de Duitser Frederic Knaudt. Hij is tegenwoordig verantwoordelijk voor het Duitse team van Picnic. Toevalligerwijs begon diezelfde Picnic enkele weken geleden met het aanbieden van maaltijdboxen. De box ´Presto´ is los te bestellen en kent vijf verschillende maaltijden, die wekelijks wisselen. Het grootste gedeelte van de 270.000 huishouden die gebruikmaken van Picnic kunnen inmiddels de box bestellen.