Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse omzet Coolblue voor het eerst boven miljard

2019-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:35

De omzet van Coolblue is vorig jaar gestegen naar 1,35 miljard euro. Het is voor het eerst dat de Nederlandse opbrengsten boven de één miljard euro uitkomen. Het resultaat onder de streep is harder toegenomen.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) is namelijk gestegen met 28,4 procent naar 27,1 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg met 32,9 procent naar 12,1 miljoen euro. Daarmee zien de procentuele groeicijfers er in één jaar tijd dus heel anders uit. Want waar de omzet dit jaar dus met 13,4 procent is toegenomen, was dit een jaar eerder nog 38 procent. Bijna drie maal zoveel dus. Aan de andere kant nam het nettoresultaat in 2017 met ongeveer 2,2 procent toe van 8,9 naar 9,1 miljoen. Waar die groei dit jaar dus velen malen meer is. Bij het vorige jaarverslag mikte Coolblue nog op een omzet van anderhalf miljard euro.

Volgens beginbaas Pieter Zwart komt de groei van Coolblue dit jaar onder meer door de komst van de Franstalige en Engelstalige site en de applicatie. ‘Mede hierdoor is onze omzet met meer dan 160 miljoen euro toegenomen naar 1,35 miljard. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is onze NPS score die is gestegen naar een ongekende 69.’ Gemiddeld gezien behaalde Coolblue over 2018 een klanttevredenheidsscore van 67.

Meer winkels

Volgens Zwart komen dit jaar meer dan één miljoen keer Coolblue’ers bij consumenten aan de deur middels bezorgdiensten CoolblueFietst en CoolblueBezorgt. Veel meer vooruitzichten geeft het bedrijf niet. Wel wordt duidelijk dat Coolblue dit jaar meer winkels wil gaan openen in Nederland en België. Vijf om precies te zijn. Duidelijk is dat in Tilburg een nieuwe locatie komt. De overige vier locaties zijn nog niet bekend. Ook geeft de nummer 2 van de Twinkle100 aan dit jaar uitgebreidere bezorgslots aan te gaan bieden in Nederland en België. Daarnaast breidt CoolblueFietst uit en wordt er meer geïnvesteerd in installatiediensten voor keukenapparatuur en televisies.