Twinkle | Digital Commerce

Bright Kitchen ziet ruimte voor vijftig keukens

2019-02-21
1861854
  • 1:05

Dark kitchens zijn in sommige andere landen al populair, maar in Nederland kenden we het fenomeen nog niet. Tot voor kort: Rens Bekkers startte afgelopen oktober met zijn bedrijf Bright Kitchen. Zijn plan is om de rest van Nederland én Europa te veroveren met het bijzondere bezorgconcept.

Tekst: Ymke Leune

Dat vertelt hij aan Sprout. Bright Kitchen is het bedrijf achter een handvol virtuele restaurants, die niet zijn te bezoeken. Dus geen tafels noch stoelen op prijzige vierkante meters; de maaltijden, bereid in een centrale keuken in de Jordaan, worden bezorgd door Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd.

Las Vegan

Bekkers vaart een veganistische koers, met zaken als Las Vegan, Vegan Burger Brothers en Vinnies Vegan Pizza. Voor eind deze maand staat de opening van Queens Burgers op de planning. Op termijn moeten al zijn bezorgrestaurants vleesvrij worden, laat hij Sprout weten. Zijn plan is om de komende vier jaar vijftig nieuwe keukens te bouwen, in meerdere landen, met ieder verschillende restaurants annex brands. Bovenaan de expansielijst staan een tweede keuken in Amsterdam en een dark kitchen in Utrecht.