Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil pakketten bezorgen met lijnbus

2019-02-06
1024512
  • 1:04

Amazon heeft onlangs een nieuw patent verkregen op het vervoeren van pakketjes via het openbaar vervoer. De e-tailreus zou van plan zijn lijnbussen uit te rusten met een mobiele kluiswand.

Sommige consumenten wonen of werken niet in de buurt van een pick-up locatie, of bevinden zich in een regio waar weinig bezorgdiensten komen, stelt Amazon. Voor hen zou het een goede oplossing zijn bestellingen bij een nabijgelegen bushalte op te halen.

Investeren in OV

Ook de publieke vervoersdiensten zouden daarvan profiteren, aldus de online retailgigant: ze verliezen momenteel namelijk steeds meer marktaandeel aan spelers als Uber en Lyft. In thuisstad Seattle wil Amazon 1,5 miljoen dollar steken in het verhogen van het aantal busritten.

Tijdvensters

'Gebruikers kunnen een adres of gebied invoeren, waarop het systeem een ​​lijst van bushaltes in de buurt van het adres of gebied presenteert', aldus het patent. 'Zodra de gebruiker een bushalte selecteert, kan het systeem een ​​lijst met tijdvensters presenteren waarin verschillende bussen die mobiele ophaallocaties vervoeren, bij die halte langskomen.'

Het verkrijgen van het patent wil echter niet zeggen dat Amazon op korte termijn overgaat tot uitvoering: het bedrijf legt wel vaker ideeën vast voor de zekerheid. Zo heeft het ook patent op de bouw van een opslagmagazijn onder water en een vliegend distributiecentrum.


Gerelateerde artikelen: