Twinkle | Digital Commerce

Amazon patenteert opslagmagazijn onder water

2017-07-12
20481152
  • 0:57

Na magazijnen op het land en de planning van een vliegend distributiecentrum, zoekt Amazon nu de wateren op voor opslagruimte. De e-commerce reus heeft een patent aangevraagd voor het opslaan van voorraad in waterproof containers.

Het inmiddels verkregen patent bevat een gedetailleerde beschrijving voor het inzetten van natuurlijke of kunstmatig aangelegde watergebieden, waarin speciaal ingerichte containers op verschillende diepten geïnstalleerd worden. Of Amazon van plan is de onderwater-techniek op korte termijn daadwerkelijk te gebruiken of het idee weg te houden voor concurrenten, blijft in het midden.

Zappelin

Naast zeeën en meren verkent Amazon ook de lucht voor goedkope en onbeperkte opslagruimtes. Het bedrijf legde eind vorig jaar met een ander patent de bouw van een vliegend distributiecentrum in de vorm van een zappelin vast. Pakketjes zouden er naartoe vervoerd kunnen worden met drones, opperde Amazon.

Zeevracht

De Amerikaanse e-retailer ziet niet alleen potentie in wateren als opslagruimte, maar ook als vervoersmethode. In het licht van de opzet van zijn mondiale logistieke netwerk voegde Amazon enkele maanden geleden de organisatie van zeevracht toe.